Diensten – Data recovery

Dataverlies, een van de meest vervelende problemen die een digitale gebruiker kan treffen. Of het nu gaat om onhandig foutje of de gevolgen van een programma die niet helemaal deed wat het moest doen; het kan de beste overkomen.

Ondanks dat de bestanden voor het oog verdwenen zijn, zijn de bestanden vaak fysiek nog niet weg. Het belangrijkste wat u moet doen bij dataverlies is onmiddellijk het apparaat uitzetten. (Bij voorkeur niet 'netjes' afsluiten, maar simpelweg de stekker uit het stopcontact), en er niet meer op werken totdat het herstelproces uitgevoerd is. Iedere schrijfactie die het apparaat uitvoert na het dataverlies verkleint namelijk de kans op herstel.

Reparatie
Uw opslagmedium wordt met gespecialiseerde software gescand en de uitkomst hiervan (herstelde bestanden) wordt opgeslagen. Dit is een zeer tijdrovend proces, en de uitkomst is niet gegarandeerd. Het succes hangt van meerdere factoren af (bv. hoe groot het bestand is, het type bestand en hoe versnippert het op de schijf staat). Het kan dus voorkomen dat het herstelproces niet het gewenste resultaat heeft.

Kosten zijn afhankelijk van de grootte van het medium:
0-32 GB: €0,60 per GB
32-128 GB: €0,45 per GB
128-256 GB: €0,30 per GB
256+ GB: €0,20 per GB
VB1: Uw SD-kaart is 64GB, het bedrag wordt: 64 x €0,45 = €28,80.
VB2: U heeft een harde schijf van 512GB, het bedrag wordt: 512 x €0,20 = €102,40.

Divers opslagmedia met loep erboven

Niet gevonden wat u zoekt? Neem contact op, dan kan ik altijd kijken wat mogelijk is!